På denne side finder du links til pædagogiske sites og til sites med værktøjer og undervisningsmaterialer målrettet mod brug af tv og film i undervisningen.

Det Britiske FilminstitutBFI kan lærere søge efter undervisningsrelevante materialer til filmundervisningen.


DFI/Filmcentralen       

Det Danske Filminstitut udvikler undervisningsmaterialer til gymnasier og grundskolen som er tilgængelig på DFI’s site, Filmcentralen.

    
David Bordwell
                            

David Bordwells hjemmeside – med blogs, artikler, nyheder og essays omkring filmhistorie, filmteori og filmæstetik. Fremragende udgangspunkt for en introduktion til Bordwells særlige analytiske tilgang til studiet af film.


Director in the Classroom

The Director in the Classroom udvikler ressourcer omkring filmproduktion i skolen (undervisningsmateriale, workshops m.m.).

              
DR Skole

DR Skole er et læringsunivers til de danske grundskoler. Det bygger på ca. 25.000 klip fra DR’s arkiver. Alle danske grundskoler har med UNI-Login adgang til DR Skoles klip, temaer og opgaver.

 

               
Ekko

    

Netudgaven af det film- og mediepædagogiske tidsskrift, Ekko, indeholder temaartikler, undervisningsmaterialer, anmeldelser, interviews m.m. målrettet mod undervisere, filmformidlere m.fl.

      
Film i Skolan

Via initiativet Film i skolan støtter Det svenske Filminstitut det filmpædagogiske arbejde i skolerne. Dette sker bl.a. med artikler, anmeldelser og studiemateriale (Filmhandledningar).

Film i undervisningen

Film i undervisningen på EMU indeholder en materialer omkring film til brug i grundskolen, ordnet efter alderstrin.Film & KinoFilm & Kino er den norske brancheorganisation for biograf- og videobranchen. Sitet indeholder bl.a. "Filmstudieark" der fungerer som pædagogiske oplæg for film og tv-udsendelser.


Religion.dk

Religion.dk formidler materialer der fokuserer på, hvordan religion præger film og tv.

        Journal of Religion and Film

The Journal of Religion and Film analyserer og behandler beskrivelsen og brugen af religion I film.

JR & F indeholder artikler og diskussioner, der omfatter et bredt spektrum af film og tilgange.

Mediefagsportalen

Mediefagssiden på EMU er specielt henvendt til filmlærere i gymnasiet og hf, men også til elever og andre filminteresserede. Sitet indeholder referencer til teoretisk undervisning, filmiske analysemodeller, film- og tv-historie, erfaringer fra lærere og elever m.m.Salaam

   

Salaam Film + Dialog har siden 2004 været platform for åben dialog om flerkulturelle og globale temaer. 

Salaams foretrukne redskab er film, og der er henvisninger til en lang række undervisningsmaterialer til relevante film.
The Story of the Movies

     

The Story of the Movies formidler materiale omkring filmens kunstneriske og historiske betydning. Formålet er at guide lærere og hjælpe elever i 6-8 klasse i at udvikle filmkompetencer. Sitet er skabt af The Film Foundation, etableret i 1990 af bl.a. Martin Scorsese, Robert Redford og Woody Allen.